ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола с гъбен сос

Пилешка пържола с гъбен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Пилешка пържола с гъбен сос1 / 6
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"С малко пиле пилешко, гъби, масло и сметана и ще приготвите тази невероятна вкусотия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пилешкото със сол и черен пипер, залейте го с 50 мл вино и сложете в хладилник за 30 минути. След това го прехвърлете в намазнена тава, покрийте с фолио и изпечете пържолите.

Гъбите почистете и нарежете на тънки филийки. Загрейте масло в тиган и сложете гъбите да се задушат. Щом са омекнали и готови, долейте 50 мл бяло вино, разбъркайте и долейте сметаната постепенно.

Щом сосът заври, добавете подправки на вкус, топеното сирене и долейте с размитото в топлата водичка брашно.

Разбъркайте и щом леко се сгъсти махнете соса от котлона. Фолиото от пилешките пържоли се маха, сосът се залива върху губите и се запича така за 5-10 минути. Поднесете с малко накълцан магданоз.

Рейтинг

5 17
4 9
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка: