Иракска баклава със сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
01/12/2011
"Усетете духа на Ориента с тази великолепна иранска баклава със сметана "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 119
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 500 г готови, за баница
  • масло - разтопено, за поръсване
  • сметана - течна, за поръсване
  • бадеми - натрошени
  • лешници - натрошени
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 с.л. настъргана кора, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете тава. Започнете да редите корите в нея, като през 4-5 кори поръсвате обилно с разтопено масло, сметана, а след всяка 6-7 посипвате върху маслото и сметаната натрошени бадеми и лешници.

Сложете баклавата се изпече в умерена фурна. След като изстине, я залейте с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и настърганата лимонова кора, които са вряли около 5 минути.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 9
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Течо
Течо
22.07.2013 23:00
Пу за мене са сбърканите!
0
1
рррр
рррр
22.05.2013 10:22
а, тия дето не са с цяла форма/на снимката/, за сбъркани ли се броят?... Защото сбърканите трябва да ги изяде, този, който ги е направил и като гледам не са малко!?
0
0