Зеленчукови палачинки

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
02/12/2011
"Гарнирайте тези палачинки с любимия си сос и не забравяйте да дадете по един лайк за автора на рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 241
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, като ги оставите твърди. Настържете ги на ренде, заедно с моркова и лука. Спанака почистете и го бланширайте за няколко минути във вряща вода.

Отцедете го добре и го накълцайте на ситно. Нарежете чушките на възможно най-фини продълговати пръчици и смесете всички зеленчуци в купа.

Подправете със сол и черен пипер, полейте с малко мазнина и чукнете 2 яйца. Добавете малко каша от размито в прясно мляко брашно, колкото да се получи леко течна консистенция на зеленчуковата смес.

С помощта на черпак гребвайте от сместа и сипвайте върху намазнен и нагорещен тефлонов тиган. Всяка палачинка поръсвайте с малко галета и щом се опече от едната страна, обръщайте внимателно и от другата.

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар