Супа с манатарки и кисело зеле

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
01/12/2011
Готвене40 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 418
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите за 1 нощ във вода. На следващия ден долейте към тях 3 л вода и ги сложете да се варят. Успоредно с това почистете корените (без картофите), нарежете ги и ги сложете да се задушават в мазнината.

След 10-15 минути прибавете доматеното пюре и брашното, предварително размити с малко вода и разбъркайте добре.

Към врящите гъби прибавете дафиновите лист, черния пипер и отцеденото от сока и накълцано кисело зеле.

Оставете да ври 15 минути и сипете към тях задушените корени и почистените и нарязани картофи.

Оставете супата да къкри докато картофите омекнат и посолете. Поднесете порция супа с манатарки и кисело зеле, поръсена с малко накълцани копър и магданоз.

Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
28.54 лв.
Виж ››

Вълшебна емайлирана тенджера с цветна декорация, в която със сигурност се приготвят най-вкусните супи на света.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар