Кифлички с мас

27/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Най-вкусните и меки кифлички се правят с мас, прилагаме и дузина вкусни доказателства в подкрепа на тезата ни "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 724
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя
  • мазнина - 1 ч.ч. разтопена свинска мас
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 30 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч. топло
  • брашно - за средно твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото се използват 2 яйца + 1 белтък, а третият жълтък се разбърква с 1-2 с.л. вода за намазване на кифличките.

Разтворете маята в малко топло мляко заедно с 1 с.л. захар, докато шупне. Разбийте яйцата и сипете шупналата мая, останалата захар, свинската мас, солта и прясното млякото.

Замесете меко до средно твърдо тесто и го оставете 30 минути да втаса. Разделете го на топки, всяка от които разточете и нарежете на триъгълници.

Всяко триъгълниче завийте на кифличка, като в основата му слагате плънка по избор. Подреждайте ги на разстояние в намазнена или застлана с хартия за печене тава.

Намажете с разбития жълтък и по желание поръсете с мак, сусам или ленено семе. Сложете кифличките с мас да се изпекат в загрята фурна на около 200 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десислава
Десислава
11.02.2012 21:50
Кифличките са много вкусни.Аз ги пробвах с два вида домашно сладко. Едното беше от дюли, а другото от малини.На другия ден тези със сладкото с дюли бяха по меки.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв