Кифлички с мас

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
27/11/2011
"Най-вкусните и меки кифлички се правят с мас, прилагаме и дузина вкусни доказателства в подкрепа на тезата ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 900
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя
  • мазнина - 1 ч.ч. разтопена свинска мас
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 30 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч. топло
  • брашно - за средно твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото се използват 2 яйца + 1 белтък, а третият жълтък се разбърква с 1-2 с.л. вода за намазване на кифличките.

Разтворете маята в малко топло мляко заедно с 1 с.л. захар, докато шупне. Разбийте яйцата и сипете шупналата мая, останалата захар, свинската мас, солта и прясното млякото.

Замесете меко до средно твърдо тесто и го оставете 30 минути да втаса. Разделете го на топки, всяка от които разточете и нарежете на триъгълници.

Всяко триъгълниче завийте на кифличка, като в основата му слагате плънка по избор. Подреждайте ги на разстояние в намазнена или застлана с хартия за печене тава.

Намажете с разбития жълтък и по желание поръсете с мак, сусам или ленено семе. Сложете кифличките с мас да се изпекат в загрята фурна на около 200 градуса.

Дървената точилка от едно време - 68 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 10
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Десислава
Десислава
11.02.2012 21:50
Кифличките са много вкусни.Аз ги пробвах с два вида домашно сладко. Едното беше от дюли, а другото от малини.На другия ден тези със сладкото с дюли бяха по меки.
0
0