Кавърма по копривщенски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
27/11/2011
"Здравето, дълголетието и доброто разположение на духа са в пряка зависимост от храната и всички те ще бъдат в хармония с тази кавърма"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 068
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бялото пилешко месо на кубчета и го овкусете със сол и черен пипер. Загрейте олио в тиган и запържете предварително отделените лучени кръгчета и накълцан чесън. Добавете пилешкото, а след малко прибавете и почистените и нарязани гъби.

Когато месото се запържи, сипете доматено пюре, разтворено в 100 мл вода, червеното вино и нарязаните на ивички печени чушки. Овкусете с чубрица и щипка кимион.

Разпределете сместа в гювечета и ги сложете да се пекат около 10 минути, след като фурната загрее. Извадете ги и чукнете по едно яйце. Върнете и доопечете.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кики
кики
12.03.2012 15:06
Много ми хареса
МММ... Вкусно !!!
2
0