ezine.bg»Рецепти»Паста»Пълнени макарони

Пълнени макарони

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Пълнени макарони
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • паста - 1 пакет едри Кончилионе
  • телешка кайма - 300 г
  • бекон - 100 г
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч. месен
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1 стъбло
  • чесън - 3 скилидки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - настърган за поръсване или пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода, но я оставете леко недоварена. Пригответе сос Болонезе, като задушите в малко мазнина в широк тиган накълцания лука, моркова, целината и бекона.

Добавете каймата и разбъркайте, докато и я се запържи. След това отделете около 1/2 от тази кайма, защото ще ви трябва да я разбъркайте с Бешамела. Долейте виното в останалата кайма на котлона и го оставете да изври.

След това прибавете доматеното пюре и бульона, сол и черен пипер на вкус. Оставете соса Болонезе да ври на слаб котлон до пълна готовност, като прибавите на 2 пъти от бульона.

Пригответе бешамелов сос, като разтопите маслото, запържите брашното и долеете постепенно прясното мляко при непрекъснато бъркане. Подправете го със сол, черен пипер и индийско орехче. Свалете от котлона и разбъркайте със заделената кайма.

С двата соса напълнете макароните и ги подреждайте в подходящ поднос. С помощта на лъжичка пълнете първо с бешамеловата смес, а след това и с Болонеза. По желание поднесете с настърган пармезан или кашкавал.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: