Ezine.bg»Рецепти»Баница»Мързелива баница

Мързелива баница

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Мързелива бърза баница за заети домакини. Но пък определено е много вкусна!"

Необходими продукти

  • яйца - 3 - 4 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1/2 - 2/3 ч.ч.
  • сирене - 200 - 250 г натрошено
  • сода - 1 ч.л. амонячна
  • брашно - за получаване на гъста каша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с щипка сол, добавете киселото мляко, предварително разбъркано с амонячната сода. При непрекъснато бъркане прибавете олиото, сиренето и брашно, докато получаване на гъста каша.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава. Сложете да се пече за около 30-35 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Оставете готовата мързелива баница да изстине и поднесете, нарязана на парчета.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за наложена баница, вкусна баница със сирене или мързелив тутманик без месене.

Рейтинг

4.4
525
414
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих я по рецептата. Понеже нямам ам. сода, си сложих хлебна сода. И бутер на горната граница.
Стана по-хубава от на снимката.
05.12.2021 22:01
4
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Благодарим за рецептата ! Бързо се приготвя и е много вкусна !
15.07.2018 09:09
4
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Чудя се вече какво да готвя. Май ще направя мързелива баница.
09.07.2016 11:15
3
Ивелина
Ивелина
Много лесно и много вкусно!
25.02.2016 09:48
2
1
Росен
Росен
И аз мн я обичам, от време на време слагам шунка вътре.
27.01.2016 10:28
Ани
Ани
Няма нужда нищо да се коригира в рецептата. Без да знам, че съществува започнах да я приготвям.Става и с бакпулвер и със сода, с повече и по-малко яйца.Единственото важно нещо, съм забелязала е мазнината. Колкото по мазничка, толкова по-вкусна :)))
27.09.2013 15:55
13
1
Веселина Георгиева
Веселина Георгиева
Амонячна сода се слага само на курабии - да са хрупкави, защото прави печивото твърдо. В баницата е глупост да се слага! Аз го правя това само с хлебна сода, вероятно може и с бакпулвер, но според мене е излишно, когато в рецептата има кисело мляко.
22.06.2013 00:18
19
4
Гери Милчева
Гери Милчева
Ето и друг вариант: Брашното може да бъде едно към едно с царевичен грис/половината от брашното да се замести с царевичен грис/ а олиото се увеличава с оше толкова,за да стане меко и пухкаво и вместо бикарбонат 1 бакпулвер в брашното.Опитайте,няма да съжелявате!:)
21.06.2013 22:39
9
7
Десислава
Десислава
Тази рецепта има всевъзможни варианти- може да се приготви и с 1 яйце,1 ч.ч. к.мляко,1 с.л. сода,1ч.ч. натрошено сирене, брашното е около чаша и половина.Като деца си го приготвяхме за закуска и го наричахме шупла. Ако замените сиренето с една чаша захар, а брашното да е 2 чаши се получава сладка шупла.
12.02.2012 13:30
4
2
Бети
Бети
Вместо амонячна сода се слага сода бикарбонат,чаена лъжичка,но млякото е една кофичка,а не както е дадено тук само една чаша.Другото,което може да се коригира е ,че става и с 3 яйца,а олиото може да се намали до 2 супени лъжици.
12.02.2012 11:54
3
2