Ризото със зеленчуци

ИларияИларияНовак1171205
23/11/2011
"Неустоимо ризото със зеленчуци, което трябва да поднесете с най-доброто си бяло вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145 016
  • Преглеждания за месеца2073
  • Преглеждания за седмицата472
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза без да го киснете във вода. Загрейте олиото и маслото и запържете първо лука и чесъна. След това добавете морковите и всички други зеленчуци.

Разбъркайте, задушете ги и щом омекнат, добавете ориза. Разбъркайте и с него, долейте виното и бъркането продължава, докато оризът поеме течността.

След това добавете доматите и 3-4 ч.ч. гореща вода. Сложете капака и оставете да се задуши, като разбърквате внимателно на няколко пъти.

Когато оризът абсорбира цялата течност, прибавете подправки на вкус, настъргания пармезан и оставете под капак да се задуши за 20 минути.

Рейтинг

5 17
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Цветина
Цветина
07.01.2016 19:47
И аз сложих кашкавал вместо пармезан. Получи се страхотно! Вегетарианецът беше доволен. :D
2
1
ПР
ПР
06.08.2013 13:47
Направих го без вино, защото нямах под ръка. Побългарих рецептата с кашкавал вместо пармезан. Стана супер!! Ще опитам и оригиналната рецепта.
8
0
никол
никол
08.05.2013 13:04
виното е 100 мл ти не можеш ли да четеш
5
35