Начин на приготвяне
Сложете пилешкото да се свари със сол, малко черен пипер и дафиновия лист. Нарежете на ситно лука, морковите и целината, а скилидките чесън обелете и ги оставете цели.
Запържете зеленчуците последователно в сгорещена мазнина, като последно прибавите и шепа зелен фасул. Щом омекнат добавете доматеното пюре.
Разбъркайте и долейте черпак от пилешкия бульон, посолете и добавете малко черен пипер.
Прехвърлете зеленчуците в тава и разбъркайте с граха. Прибавете пилешкото и го наместете между зеленчуците.
В съд на котлона запържете брашното и добавете сметаната + лъжица червен пипер и накълцаните магданоз и копър.
Щом сосът леко се сгъсти го махнете и залейте в тавата над пилето. Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за 30 минути.
Коментари