Начин на приготвяне
Пилешкото месо (500 г) измиваме, подсушаваме и правим на порционни парчета. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме порциите пиле.
Запържваме от всички страни. когато се запържи, прибавяме почистен, нарязан ситно или настърган лук (1 бр.).
Слагаме отцеден консервиран грах (или замразен). Ръсваме двата вида червен пипер, къри, черен пипер и брашно (1-2 с.л., зависи колко гъсто предпочитаме да е ястието).
Разбъркваме и наливаме топла вода (500 мл). Пресипваме в тавичка и слагаме малко сушена чубрица, краве масло (1 с.л.) и натрошен пилешки бульон (1 кубче).
Слагаме тавичката с яхнията във фурната и печем до готовност, докато сосът се сгъсти и се запече пилешкото месо.