Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълков щрудел с готови кори

Ябълков щрудел с готови кори

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Ябълков щрудел с готови кори2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12 парчета
"Ако в Рая е имало готови кори, Ева е щяла да изкуши Адам с ябълков щрудел"

Необходими продукти

  • кори - 1 пакет готови
  • ябълки - 6 броя сладки
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • канела - 1 с.л.
  • карамфил - 1 - 2 зрънца счукан
  • мазнина - 1 ч.ч., за предпочитане разтопено масло
  • захар - малко над 1 к.ч.
  • лимони - 1 с.л. настъргана кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте добре настърганите ябълки, захарта, орехите, канелата, карамфилът и лимоновата кора. Вземете 2 кори и обилно ги намажете с разтопено масло.

В единия край на кора разпределете равномерно от сместа, навийте на руло, рулото на охлюв и сложете в намазнена тава. Втората кора завийте около първата и така, докато тавата се напълни.

Сложете да се изпече, като отгоре полеете с няколко с.л. вода. Готовият щрудел се охлажда и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

4.3
516
47
38
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
стана ми супер вкусно!
14.09.2022 00:14
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Аз правих този щрудел с натрошени бисквити ,без грис и галета пак стана много вкусен
27.03.2016 21:17
1
Ана Испания
Ана Испания
Сигирно е много вкусно!На добър апетит...
02.12.2014 16:25
4
2
Марго
Марго
Използвах около 1,5кг ябълки, сладък и сух сорт, настъргах ги и ги сложих в гевгир да се отцедят, стисках ги с ръце докато са почти сухи, смесих ги с лимоновата кора и стафиди ( една шепа), добавих им канелата, и другите подправки. След това редих 2 листа кори, намазвах ги с масло, използвах силиконова четка,поръсих с настъргани орехи, кафява захар, около 1-2 с.л , поръсих с ябълките и навих на руло и така докато сместа ми свърши.
22.03.2014 06:15
15
2
Петрова
Петрова
Първо галетата със захарта и канелата се ръсят върху кората и върху тях се разпръскват настърганите ябълки и навиваш корите, не се обърква галетата с ябълките, те са водни и ще стане на клей
14.03.2014 17:12
7
1
Мишо
Мишо
това с водата не е вярно , ябълките изпускат страшно много сок даже е хубаво и в корите да се поръсят и с малко трохи от хляб за да попиват сока :3
24.12.2013 12:48
5
1
Фифи
Фифи
Захарта колко е не разбрах...
20.12.2013 17:49
5
мама Диди
мама Диди
И още: 6 бр. ябълки не е точно, защото са различни по размер. Аз влагам 1,5 кг обелени настъргани ябълки. Карамфилът добавете ако го обичате като подправка.Може и без него.
29.10.2013 15:07
6
мама Диди
мама Диди
Може към ябълките да се добави и малко галета
29.10.2013 13:45
4
1
1
Покажи всички подкоментари