Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с готови кори

Ябълков щрудел с готови кори

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193564
Ябълков щрудел с готови кори
Снимка: Чародейката
1 / 4
25/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Из класацията за най-лесни и най-вкусни сладкиши през есента - ябълков щрудел с готови кори за душата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 7 бр.
  • олио - 50 мл
  • масло - 60 г
  • бисквити обикновени - 6 бр.
  • орехи - 150 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • канела - на вкус
  • ябълки - 15 бр. по - дребни
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ароматен ябълков щрудел орехите и бисквитите се начукват на ситно.

Ябълките се почистват и се нарязват или настъргват на ренде.

Маслото и олиото се смесват, като се затоплят на котлона в подходящ съд.

Фурната се загрява на 180 - 200 °C.

Всяка кора се разстила, намазва се с маслената смес и в единия край (по-късия) се слага няколко лъжици от ябълките, поръсва се с канела на вкус, кафява захар, натрошени орехи и бисквити. Завива се на стегнато руло и се прехвърля в тавичка, с постлана хартия за печене, предварително намаслена. Така се процедира с останалите кори.

Отгоре се намазват с масло и олио и се слагат в средата на предварително загрятата фурна. Сладкишът с ябълки се изпича до готовност (25 -30 минути според фурната) до златиста коричка.

Още топъл, ябълковият щрудел се поръсва с пудра захар и се завива за десетина минути с кърпа.

Нарязва се и се поднася охладен ябълков щрудел с готови кори.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: