Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълков щрудел с млечно тесто

Ябълков щрудел с млечно тесто

IvankaIvanka
Новак
8452
Ябълков щрудел с млечно тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12-14
"Красива чиния и съвършен вкус - какво повече да искаме от перфектния десерт или трябваше да кажем - от перфектния щрудел"

Необходими продукти

  • ябълки - 1 кг.
  • брашно - 200 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупваме яйцата и разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване и към тях прибавяме олиото, млякото и ванилията. Пресяваме брашното и заедно с бакпулвера, ги добавяме към сместа с разбъркване.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги прибавяме към останалата смес. Поръсваме с мазнина и брашно дъното на тавичка (или застиламе с хартия за печене) и изсипваме тестото.

Нарязваме на филийки изчистените ябълки и ги нареждаме отгоре. Печем щрудела в умерена фурна за около 30 минути. Готовият щрудел се поднася поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: