Тесто за щрудел

Fat BertaFat Berta
Джедай
355697502k
Тесто за щрудел1 / 2
13/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Чудите се как да приготвите най-вкусния десерт - даваме ви силен старт с това апетитно тесто за щрудел"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • грис - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 жълтък
  • масло - 50 г
  • каймак - 6 с.л. кисел
  • вода - 6 с.л. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и гриса. По средата им в кладенче сипете сол, жълтъка, разтопеното, но охладено масло, каймака и водата. Започнете да месите, докато се получи хомогенно нелепнещо тесто.

Оформете го на плоска топка, леко го намазнете, покрийте го с купа, а отгоре сложете тенджера с гореща вода. Оставете тестото да почива при тази умерено топла температура за 30 минути поне.

Разточете тестото на тънък лист върху кърпа, поръсена с брашно. Трябва да е разточен толкова тънко, че тъканта на кърпата да прозира през разточения лист. Завитият щрудел трябва да се пече на сравнително силна фурна - на около 250 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

denislav
denislav
много хубава рецепта
05.06.2014 10:06
1