Туршия от пържен патладжан

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
11/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 772
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 кг
  • сол - на око
  • олио - за пържене
  • оцет
  • чесън - скълцан
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по едри патладжани, нарежете ги на колелца, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцедят за 30 минути. Измийте ги и ги подсушете. Загрейте обилно количество олио и ги изпържете.

Всеки пържен патладжан потапяйте в подсолен оцет и го слагайте в тава. Щом патладжаните се охладят в тавата, се подреждат в буркани, а между тях се нареждат скилидки чесън и магданоз.

Може да не слагате чесъна и магданоза в туршията с паталджани, а да ги поднесете при сервиране. Бурканите с пържен патладжан се доливат с по-малко от останалото при пърженето олио (изстинало) и се затварят.

Уникална туршия от патладжани!

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гери
Гери
17.08.2013 21:59
Бурканите стерилизират ли се ?
8
2