Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от пържен патладжан

Туршия от пържен патладжан

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Туршия от пържен патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Туршията от патладжани никога не е излишна и винаги се изяжда"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 кг
  • сол - на око
  • олио - за пържене
  • оцет
  • чесън - скълцан
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по едри патладжани, нарежете ги на колелца, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцедят за 30 минути. Измийте ги и ги подсушете. Загрейте обилно количество олио и ги изпържете.

Всеки пържен патладжан потапяйте в подсолен оцет и го слагайте в тава. Щом патладжаните се охладят в тавата, се подреждат в буркани, а между тях се нареждат скилидки чесън и магданоз.

Може да не слагате чесъна и магданоза в туршията с паталджани, а да ги поднесете при сервиране. Бурканите с пържен патладжан се доливат с по-малко от останалото при пърженето олио (изстинало) и се затварят.

Уникална туршия от патладжани!

Рейтинг

4.2
53
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Бурканите стерилизират ли се ?
17.08.2013 21:59
8
2