Дунапренена торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Дунапренена торта
16/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10-12 парчета
"Знаем, че е несправедливо да ви покажем още една неустоима торта, но животът е твърде кратък, за да го прекараме в спазване на диети, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • бакпулвер - 1 брой
  • нишесте - 2 пакетчета пшенично
  • ванилия - 1 прахче или есенция
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч., за сиропа
  • вода - 2 ч.ч., за сиропа
  • прясно мляко - 1 л, за крема
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя - белтъци и жълтъци
  • брашно - 6 - 7 с.л. с връх
  • нишесте - 40 г царевично
  • лимони - настъргана лимонова кора
  • ванилия - 1 ч.л. ванилов екстракт
  • вода - 100 - 150 мл за разтваряне на брашното и нишестето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците за блата и постепенно добавете захарта и бийте до побеляване. Добавете нишестетата, предварително смесени с бакпулвера. Накрая прибавете ванилията и предварително разбитите на сняг белтъци.

Сместа се сипва в намазнена и леко набрашнена тава разбърква се добре и се пече в умерена фурна до готовност. Готовият блат се дели на 2 отделни, които се сиропират със сиропа, приготвен от кипнатите заедно вода и захар.

За крема разбийте жълтъците и белтъците отделно. Сложете прясното мляко със захарта да кипне. Разтворете нишестето и брашното във водата и щом се разтворят ги добавете към жълтъците при непрекъснато биене. Тази смес сипете към прясното мляко, като биете с миксера.

Сипете ванилията и лимонената кора и бъркайте с тел, докато крема се сгъсти хубаво. Оставете го да се охлади и го разбъркайте с разбитите на сняг белтъци. Слепете напоените блатове с този крем. Отгоре намажете тортата обилно с крем и направете украса по желание.

Рейтинг

4.5
515
44
33
20
10
Дай твоята оценка: