Сребърен кекс

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Сребърен кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"В книгата с най-добри рецепти за кекс дописваме и рецептата на Севда за мек и вкусен сребърен кекс"

Необходими продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 125 г
  • брашно - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на гъст сняг с половината захар.

В купа разбиваме омекналото масло с останалата захар и прибавяме ванилиите и брашното малко по-малко. Постепенно прибавяме и белтъците, като бъркаме внимателно, за да не спаднат.

Изсипваме тестото в намаслена форма и печем в загрята умерена фурна до готовност.

Сервираме поръсен с пудра захар.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: