Начин на приготвяне
Вземете 4 от яйцата и ги разбийте с 1 ч.ч. захар до побеляване. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки есенция ванилия.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре наредете нарязаните ябълки, предварително оваляни в канелата и какаото. Сложете сладкиша да се изпече до приятен загар в предварително загряна умерена фурна.
Сложете втората чаша захар да се карамелизират в съд на котлона и към получилия се карамел добавете разтопеното масло, меда, предварително разбитите 2 яйца, счуканите орехи. Разбъркайте добре и залейте с тази смес сладкиша. Оставете за около час да стегне и поднесете сладкиша нарязан.
Коментари