Кубински сладкиш с мед

ИларияИлария
Новак
14/11/2011
"Отидохме специално до страната на рома, пурите и красивите жени, за да ви донесем рецептата за този сладкиш с мед!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7-8 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 221
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 4 от яйцата и ги разбийте с 1 ч.ч. захар до побеляване. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки есенция ванилия.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре наредете нарязаните ябълки, предварително оваляни в канелата и какаото. Сложете сладкиша да се изпече до приятен загар в предварително загряна умерена фурна.

Сложете втората чаша захар да се карамелизират в съд на котлона и към получилия се карамел добавете разтопеното масло, меда, предварително разбитите 2 яйца, счуканите орехи. Разбъркайте добре и залейте с тази смес сладкиша. Оставете за около час да стегне и поднесете сладкиша нарязан.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
teodora
teodora
04.04.2014 16:09
Невероятно вкусно и лесно за изпълнение . СУПЕР
1
1
Илияна Апостолова
Уаааау, страхотен десерт! Наистина съм впечатлена! Бях скептична относно заливката, но тя пък се получи най-вкусна. Аз сложих маслото направо от пакетчето и то се разтопи при карамела. После добавих яйцата и те се обработиха термично, така че не бяха сурови. Сладкиша е много добър- различен от стандартните с ябълка. Пробвайте го!!! :)
1
0
Илияна Апостолова
Да, и аз исках да попитам дали след заливане с яйчната смес не се запича още малко. Малко е странно сурови яйца върху хубавия сладкищ
2
3