Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кубински сладкиш с мед

Кубински сладкиш с мед

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кубински сладкиш с мед2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7-8 парчета
"Отидохме специално до страната на рома, пурите и красивите жени, за да ви донесем рецептата за този сладкиш с мед!"

Необходими продукти

  • яйца - 6 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 2 ч.ч.
  • мед - 1 к.ч.
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • канела - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • ябълки - 2 - 3 нарязани на парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 4 от яйцата и ги разбийте с 1 ч.ч. захар до побеляване. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки есенция ванилия.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре наредете нарязаните ябълки, предварително оваляни в канелата и какаото. Сложете сладкиша да се изпече до приятен загар в предварително загряна умерена фурна.

Сложете втората чаша захар да се карамелизират в съд на котлона и към получилия се карамел добавете разтопеното масло, меда, предварително разбитите 2 яйца, счуканите орехи. Разбъркайте добре и залейте с тази смес сладкиша. Оставете за около час да стегне и поднесете сладкиша нарязан.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

teodora
teodora
Невероятно вкусно и лесно за изпълнение . СУПЕР
04.04.2014 16:09
1
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Уаааау, страхотен десерт! Наистина съм впечатлена! Бях скептична относно заливката, но тя пък се получи най-вкусна. Аз сложих маслото направо от пакетчето и то се разтопи при карамела. После добавих яйцата и те се обработиха термично, така че не бяха сурови. Сладкиша е много добър- различен от стандартните с ябълка. Пробвайте го!!! :)
20.01.2013 00:12
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Да, и аз исках да попитам дали след заливане с яйчната смес не се запича още малко. Малко е странно сурови яйца върху хубавия сладкищ
15.01.2013 16:11
2
3
десислава
десислава
2-те яйца(и другите неща) с които се залива изпечения блат не придават ли лош вкус като не са преработени,а са сурови върху тестото?
11.12.2012 15:43
3
Десислава
Десислава
Рецептата е много добра, пробвайте, няма да съжалявате.И се приготвя много бързо, аз го правих вече ти пъти.
11.02.2012 21:46
5