Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета на фурна с домати и лук

Дробчета на фурна с домати и лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Дробчета на фурна с домати и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Днес сме ви приготвили една оригинална селска рецепта за дробчета на фурна, приготвени с много лук и мерак. И да знаете, че изпиват много бира и вино"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 2 тарелки
  • домати - 1 консерва белени
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • мазнина - около 1 ч.ч.
  • магданоз - 3 стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета. Накълцайте ситно една глава лук и скилидките чесън. Сложете ги в сгорещената мазнина да се запържат.

Щом леко омекнат, добавете дробчетата и задушавайте, докато леко си сменят цвета.

Разбъркайте доматената консерва със сол, черен пипер и накълцания магданоз. Добавете 1 с.л. лимонов сок.

Прехвърлете дробчетата в тава, полейте с доматения сос, отгоре разпределете кръгове нарязана лук и запечатайте тавата с фолио.

Сложете ястието да се пече в предварително загряна умерена фурна за 30 минути. След това махнете фолиото и доопечете за още 10 минути.

Рейтинг

3.7
54
45
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Весела
Весела
Станаха супер! Досега не бях правила дробчета с домати, супер рецепта Милко!
25.01.2013 10:35
Ивайло
Ивайло
Уважаема, то си пише още във второто изречение ;)
03.04.2012 16:18
Рада Гонева
Рада Гонева
Уважаеми, къде и кога се слага главата чеснов лук?
18.12.2011 13:15