Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени мезета»Задушени кестени по абхазки

Задушени кестени по абхазки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Задушени кестени по абхазки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • кестени - 500 г
  • аджика - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • бульон - 200 мл, по избор
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме кестените, обелваме и ги слагаме в тиган с разтопено масло, към което сме прибавили аджика и орехов сос.

Задушаваме под капак на тих огън, докато попият вкуса и аромата на соса. Вместо кестени може да ползваме пресни картофи.

Орехов сос:

В загрятото олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме смачкания чесън, червения пипер и солта и задушаваме за кратко. Добавяме ситно счуканите орехи и разбъркваме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: