Начин на приготвяне
Нарязаното на малки кубчета сирене заливаме с гореща вода и го оставяме да се обезсоли за 4 часа, отцеждаме го и го претриваме през цедка. Смиламе бисквитите и им прибавяме разтопеното масло, разбъркваме добре и притискаме сместа към дъното на формата.
В купа смесваме сиренето с яйцата, захарта, разтвореното кафе, заквасената сметана и половината от разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме върху блата. Останалия разтопен шоколад напръскваме върху сместа и разнасяме с шишче, така че да се получи мраморен ефект.
Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути. Сервираме чийзкейка охладен и украсен с карамела.
За карамела:
Разтопяваме захарта с водата без да разбъркваме докато стане на светъл карамел, добавяме маслото, разбъркваме и наливаме сметаната, бъркаме докато стане на хомогенна смес и охлажда.
Oставяме да се охлади.