Начин на приготвяне
Бисквитките се смилат в блендер или на ръка. Смесват се с разтопено масло и мед. Бисквитеният блат се слага на дъното на тава. Притиска се и се заравнява хубаво.
След това жълтъците се разбиват до побеляване. Слагат се на водна баня при непрекъснато бъркане. Достатъчно е да ги държите около минута така.
Към тях прибавете заквасената сметана, крема сиренето, ванилията и пудрата захар. Разбъркайте добре с телена бъркалка.
Добре е предварително да сте приготвили желатина по указание на пакетчето. Трябва да бъде охладен. Отново разбъркайте добре.
Половината от сместа за нежния чийзкейк без печене изсипете в тава и приберете в хладилник. През това време на водна баня разтопете шоколада с течната сметана. Може да използвате миксер за разбъркването им.
Добавете към другата половина от сместа. Щом съставите се усвоят хубаво, сипете към първата смес, която вече е стегнала в хладилник. Украсата на шоколадовия чийзкейк може да бъде от плодове или парченца шоколад.
Щом сте готови, върнете шоколадовия чийзкейк без печене в хладилника да стегне още няколко часа.