Начин на приготвяне
В подходящ съд смесваме меда, чесъна, салвията, кайенския, черния и червен пипер, горчицата и зехтина и с получената паста намазваме осоленото пилето от вътре и отвън.
В достатъчно дълбока тава сипваме половината от бирата, в средата поставяме кутийката с останалата биrа в нея и върху кутийката нанизваме пилето с гърлото нагоре. Печем го в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 75 минути.
Загряваме зехтина и в него изсипваме лука и селарито, пържим ги за 3-4 минути, докато омекнат, после добавяме тиквичките и чесъна, 5 с.л. гореща вода и готвим, докато омекнат тиквичките. След това прибавяме ябълките, орехите, сол, череn пипер и босилек, следим ябълките и тиквичките да останат леко хрупкави, а не разкашкани.
Сервираме парчета пиле с гарнитура от рататуй.