Пилешко със зеленчуци и Бешамел

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
13/11/2011
"Животът е твърде кратък и е редно да му се насладим, затова хапвайте, колкото ви се яде от това разкошно пиле и да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 070
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 броя пилешки гърди
  • чушки - 2 броя пиперки, печени и обелени
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • риган
  • масло - 2 с.л., за Бешамела
  • брашно - 2 с.л., за Бешамела
  • яйца - 1 брой, за Бешамела
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч., за Бешамела
  • сол - за Бешамела
  • черен пипер - за Бешамела
  • индийско орехче - 1/2 ч.л., за Бешамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на късове и го запържете в сгорещен зехтин. Добавете накълцания лук и чесън, нарязаните на парченца пиперки, граха, колелца моркови и на края доматите, нарязани на дребни парченца.

Овкусете с подправките и залейте ястието с 1/2 ч.ч. вода. Намалете котлона и оставете да къкри, докато водата се изпари. Изсипете сместа в тава и залейте с Бешамела.

За соса загрейте маслото и запържете брашно. След това добавете студеното прясно мляко и бъркайте енергично докато сосът се сгъсти.

Накрая добавете солта, черния пипер, индийското орехче и разбитото яйце. Залейте соса върху ястието и сложете тавата да се пече в умерена фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
Определено изглежда вкусно, вкъщи често готвя пиле, та и това ще си направя да го пробвам!
0
0