Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко бонфиле с гриловани зеленчуци

Пилешко бонфиле с гриловани зеленчуци

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Пилешко бонфиле с гриловани зеленчуци
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Любимата вечеря на цялото семейство - пилешко бонфиле и зеленчуци на скара"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • За маринатата
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • соев сос - 30 мл
  • сол - по желание
  • черен пипер - (лют червен пипер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата за пиле се приготвя, като се смесят посочените продукти.

Чесънът трябва да е счукан, а солта е по желание, защото соевият сос е солен.

След това получената смес се разделя на две части.

Всяка от пилешките гърди се разполовява и се маринова за няколко часа (поне 5 часа).

Зеленчуците се нарязват и оставят в другата половина от марината.

И те трябва да престоят поне час-два.

След това пилешкото и зеленчуците се пекат на оребрен тиган или скара за кратко от двете страни.

Поднесете пилешкото бонфиле с гриловани зеленчуци за обяд или вечеря.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: