Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с месо и ориз

Баница с месо и ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Баница с месо и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6
"Все още не сме сигурни дали тази баница е по-подходяща за закуска или за обяд, та размишлявайки я изядохме наполовина"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет от тънките
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава (ситно нарязан)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 500 г
  • подправки - 2 с.л. микс от чубрица, магданоз, червен пипер и риган
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • газирана вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко сгорещено олио задушаваме лука до златисто и добавяме каймата и подправките.

След като всичко омекне добре, отстраняваме от огъня и прибавяме сварения в подсолена вода ориз. Разбъркваме сместа много добре.

В намазнена тава редим корите, като всяка поръсваме с мазнина и разпределяме от плънката.

Разбиваме яйцата, киселото мляко, содата и водата и с получената смес заливаме предварително нарязаната на квадрати баница, като набождаме парчетата и с вилица, за да попие по-добре, оставяме за 10 минути.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: