Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бакла с доматен сос по селски

Бакла с доматен сос по селски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Бакла с доматен сос по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бакла - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 4 - 5 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • олио - ½ ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме баклата и я задушаваме в мазнина с нарязания лук и малко вода.

Когато баклата омекне добавяме едро нарязаните домати, посоляваме и поръсваме с копъра. Заливаме с чаша гореща вода и варим на тих огън 30 минути.

Запичаме брашното на сух тиган и с него сгъстяваме соса.

Размиваме с малко вода доматеното пюре и го сипваме при другите продукти. Подправяме с едро счукан черен пипер.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: