Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхния»Овчарска яхния с агнешко месо

Овчарска яхния с агнешко месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Овчарска яхния с агнешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 500 г
  • домати - 5 - 6 бр.
  • гъби - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 5 - 6 стръка
  • олио - ½ ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, нарязваме и запържваме месото в гореща мазнина.

Отделно задушаваме нарязаните гъби, лук и настъргани домати, прибавяме нарязан джоджен и магданоз и червен и черен пипер. Получения сос прибавяме към месото.

Прехвърляме всичко в пръстен съд и запичаме в студена фурна до готовност на месото.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: