Пушени котлети в тесто

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пушени котлети в тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • котлети - 1 кг пушени, без кост цяло парче
  • горчица - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бутертесто - 500 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме котлета с маслото и горчицата. Овкусяваме го с подправките и соевия сос и го прибираме в хладилник да се маринова за около 2-3 часа.

Преместваме го в тава и печем за 35-40 минути на 190 градуса, като го обръщаме и от двете страни. Изваждаме и оставяме да изстине.

Прехвърляме го върху кората от бутер тесто, която сме оставили да се отпусне на стайна температура. (Кората трябва да може да завие месото.)

Разделяме белтъка и жълтъка на яйцето. С белтъка залепваме краищата на бутер тестото, като ги прищипваме с вилица.

Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Махаме фолиото и намазваме отгоре с жълтъка. Печем още 10-15 минути.

Изпеченото месо оставяме да изстине за 15 минути и го режем по диагонал с остър нож.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: