Банички с плънка от агнешко месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
Банички с плънка от агнешко месо
12/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви40 мин.
Общо65 мин.

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 250 - 300 г
  • кори - 1 пакет за баница
  • ориз - 100 г
  • яйца - 1 брой
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • лук - 3 - 4 стръка зелен или 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сложете да се свари в подсолена вода с няколко капки олио. Нарежете лука и сложете да се запържи в сгорещена мазнина, след което добавете нарязаното на ситни парченца агнешко месо. Добавете сварения ориз, накълцан магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Вземете 3 кори за баница и ги подредете една върху друга, като намазвате всяка с олио. По средата разпределете от плънката с агнешко и завийте добре на руло, като подпъхнете страните, за да се получи нещо като плик.

Така се правят и останалите банички, подреждат се в намазнена тава, мажат се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна до златисто.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: