ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Сач със свинско и зеленчуци

Сач със свинско и зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Сач със свинско и зеленчуци
08/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1 сач
"Ние сме големи фенове на сачовете, а този е един от любимите ни! Опитайте го и вие!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 600 г
  • лук - 3 глави червен
  • чушки - 1 червена и 1 зелена чушка
  • тиквички - 1/2
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 200 г
  • подправки - универсална за месо или за барбекю
  • соев сос - около 100 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • олио - 10 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на по-едри късове, овкусете го с подправка за барбекю, соевия сос, малко олио, меда и черен пипер и го оставете в похлупен съд в хладилника за няколко часа.

Нарежете зеленчуците на парчета. Морковите и тиквичката може да нарежете на тънки жулиени с помощта на белачка. Гъбите се нарязват на тънки филийки, лука на полумесеци.

Загрейте сача и го намажете равномерно с олио 3 пъти, за да се загрее добре. Сложете месото да се запържи и бъркайте, докато е готово. Извадете сготвеното свинско, намажете сача отново и сложете всички зеленчуци също да се запържат.

Щом придобият лек загар, добавете месото и гответе още няколко минути. Овкусете със сол и поднесете горещо.

Рейтинг

5 11
4 7
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка: