Печена кокошка под капак

01/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Стане ли дума за домашна кокошка, трябва да си знаете - няма да е бързо, но гарантирано ще е вкусно "
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо230 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 935
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме кокошката да се вари за около 1 час в подсолена вода.

Нарязваме лука и го задушаваме с половината от маслото, добавяме ситно нарязаните сварени дреболии, ориза и стафидите. Изсипваме част от бульона, в който сме варили кокошката, за да набъбне оризът.

Сваляме от котлона и добавяме половината от черния пипер. С тази смес пълним кокошката.

Отвън намазваме кокошката с останалото масло, посоляваме и поръсваме с останалата част от черния пипер и доматеното пюре.

Прехвърляме в разлята тава и покриваме с метален капак. Печем птицата около 3 часа във фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар