Начин на приготвяне
Обелваме лука, картофите и морковите. Почистваме чушките от семената. Измиваме всички зеленчуци. Режем на ситно картофите и морковите, а лука и чушката - на кубчета.
Каймата я смесваме с 200 милилитра вода и разбъркваме хубаво, за да стане на трохи. В тиган загряваме олиото и изсипваме постепенно през около 30 секунди - морковите, лука, чушките, каймата и картофите.
Разбъркваме и задушаваме за 5 минути. Изсипваме сместа в тавичка и овкусяваме с всички подправки за мусака. Разбъркваме хубаво и загряваме фурната на 180 градуса. Печем мусаката около 30-40 минути.
Правим дебелия капак в купа, като разбъркваме първо яйцата с брашното. При киселото мляко сипваме содата и солта. Смесваме мляко заедно с брашното и разбъркваме.
Поливаме запечената мусака със сместа и печем още 10-15 минути, докато хване хубава коричка капака. Сервираме пожелание с кисело мляко!