Печена кокошка под капак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Печена кокошка под капак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5
"Стане ли дума за домашна кокошка, трябва да си знаете - няма да е бързо, но гарантирано ще е вкусно"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • дреболии - на 1 бр. кокошка
  • ориз - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • стафиди - 80 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме кокошката да се вари за около 1 час в подсолена вода.

Нарязваме лука и го задушаваме с половината от маслото, добавяме ситно нарязаните сварени дреболии, ориза и стафидите. Изсипваме част от бульона, в който сме варили кокошката, за да набъбне оризът.

Сваляме от котлона и добавяме половината от черния пипер. С тази смес пълним кокошката.

Отвън намазваме кокошката с останалото масло, посоляваме и поръсваме с останалата част от черния пипер и доматеното пюре.

Прехвърляме в разлята тава и покриваме с метален капак. Печем птицата около 3 часа във фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: