Вкусна шоколадова торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
04/10/2011
"Тази торта е от специалните ни рецепти за щастие "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 737
  • Преглеждания за месеца771
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадови Торти

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на предварително на 160 градуса. Смесете двата вида брашно. В дълбока купа разбийте маслото и захарта до пухкавост и прибавете яйцата едно по едно. Разбивайте и добавете 2 с.л. брашно. Сипете предварително разтопения и леко охладен натурален шоколад при непрекъснато разбиване, след което и останалото брашно.

Изсипете сместа в намазнена тава с диаметър 20 см. Сложете да се пече за 1 ч. и 30 минути. Блатът е готов, когато се надигне и хване коричка. Оставете го да се охлади и го извадете от тавата. Разделете на 2 отделни блата.

Разтопете леко шоколада заедно със заквасената сметана за крема. Охладете го, след което намажете 1 част върху единия блат, сложете втория и покрийте цялата торта, като я загладите с останалия шоколад. Оставете тортата да се охлади и поднесете.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 24
4 10
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Тортата наистина става много вкусна, особено с този шоколадов крем! Разкошен е!
0
0
Eмилия
Eмилия
26.07.2013 17:05
Къде да намерим самонадигащо брашно ?
33
4
Dimitar
Dimitar
19.05.2013 18:16
Благодаря ти Илияна :)
5
1