Ezine.bg»Рецепти»Риба»Кебап»Кебап от пангасиус

Кебап от пангасиус

Кебап от пангасиус1 / 2
17/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Побързайте със салатата, че този рибен кебап се готви за минути"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 500 гр
  • олио - 1 к.ч.
  • гъби - 7 - 8 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • пиперки - 1 червена
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 2 склидки (слагат се накрая)
  • дивисил
  • магданоз
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • бяло вино - 1 ч.ч. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на хапки и ги запържваме. Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме лука, гъбите, киселите краставички, червената пиперка.

Като се запържи всичко връщаме рибата, слагаме брашното, доматите, подправки, виното и чесъна. След 5-6 минути се маха от огъня.

За украса можете да сложите маруля, лимон, домати, варени картофи.

Рейтинг

4.6
58
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Р.Лазарова
Р.Лазарова
Много благодаря за вкусната рецепта. Комбинирах кромид и праз лук.
16.10.2012 13:55
mary
mary
Добра е идеята за кебап от пенгасиус,аз запържих нарязан на едро кромид и пресен лук,праз, моркови, няколко скилидки чесън, 1/2 буркан домати,1/2 връзка магданоз,1 ч.л. подправка от смлени моркови, магданоз, чушки и целина, чаша бяло вино и оставих да се сгъсти без брашно,залях рибата в едно плаке със соса, наредих отгоре нарязан лимон на шайби и запекох във фурната.Стана по-скоро плакия.Също много вкусно!
04.03.2012 18:56