Чили кон Карне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Опитайте и ще разберете, защо всички говорят за Чили кон Карне с такава страст!"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • чушки - 1 брой червени
  • чушки - 1 брой зелени
  • люти чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 ск.
  • боб - 250 г червен или смес от няколко вида боб
  • царевица - 125 г консервирана, отцедена
  • домати - 500 мл доматен сос
  • вино - 60 мл червено
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1/2 ч.л.
  • кимион - около 1 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л., по желание или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд.

Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос.

Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте под капак за 15-тина минути.

По желание добавете сос Табаско.

Идва ред да добавите царевицата, след което задушавайте за още 5 минути или до пълното омекване на боба.

Накрая готовото Чили кон Карне се отема от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.4
513
42
32
22
10
Дай твоята оценка: