Мусака с чушки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8110
24/08/2011
"Вкусна и цветна зеленчукова мусака, която ще бъде чест гост на трапезата ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 994
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите и доматите на кубчета. Чушките нарежете на по-дълги парчета, а гъбите на филийки. Загрейте олио в тенджера и сложете да се задушават накълцаните на ситно лук и чесън.

След 3 минути добавете гъбите и оставете да се задушават до омекване. Прибавете чушките, и доматите и оставете на котлона, докато доматите леко си пунат сока. Посолете и овкусете с риган и карамфил.

Сложете картофите в леко намазнена тава, сипете зеленчуците и разбъркайте. Сложете да мусаката с чушки да се пече за около половин час. Залейте я с полива от разбитите заедно яйца, кисело мляко и нишесте. Печете, докато заливката стегне.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Миелна
Миелна
31.08.2013 10:36
Не се ли слага малко вода, за да се сварят картофите?
0
0
Ned Solakov
Ned Solakov
29.03.2013 17:10
Хубавото е,че стана страхотно.Лошото е,че в къщи искат само аз да готвя. :-) Благодаря за рецептата!
0
0
Мими Тенчева
Мими Тенчева
13.07.2012 18:04
Страхотно ястие.
0
0