Начин на приготвяне
За да приготвите боровинковия сос разбъркайте заедно до хомогенност 150 г захар, царевичното нишесте, канелата, 1/8 ч.л. сол и 160 мл вода в тенджерка. Щом кипне добавете 300 г боровинки и бъркайте соса, докато се сгъсти. Накрая прибавете ванилия, лимонов сок и настъргана лимонова кора. Оставете боровинковия сос да се охлади.
В голяма купа разбийте сметаната заедно с маскарпонето, 3 с.л. захар и ванилията, докато не започне да образува връхчета. Вземете 4 десертни чашки или купички и на дъното на всяка поставете по една джинджифилова бисквита, а отстрани наредете по 3 бишкоти.
Поръсете ги с ликьор и сипете по 2-3 с.л. боровинков сос. Отгоре наредете няколко пресни боровинки и сложете нов пласт от сметаната. Ако има още място в купичките ви, може да повторите слоевете. Оставете Трайфъла с боровинки поне за 4 часа в хладилник, за да се смесят ароматите.
Коментари
Алеш Хръдличка