Телешко с бакла

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
12/07/2016
"Не сме предполагали, че комбинацията от телешко месо и бакла може да бъде толкова сполучлива. Опитайте и се уверете!"
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 061
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в сгорещеното олио.

Вадим месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и прибавяме брашното, добавяме обелените и нарязани домати и оставяме на среден огън за 10 минути. Връщаме месото.

Попарваме почистената бакла за 10-15 минути във вряща подсолена вода, за да омекне, и я прибавяме към месото и другите зеленчуци, доливаме гореща вода и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Готвим на средна температура под капак, докато месото омекне.

Поръсваме с наситнените копър и магданоз и сервираме. Подходяща гарнитура е киселото мляко.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар