ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Австрийски щрудел с ябълки

Австрийски щрудел с ябълки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7479581k
Австрийски щрудел с ябълки
12/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"И на закуска, и на обяд, и на вечеря можем да си хапваме от този щрудел - толкова ни е вкусен и любим"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - ½ ч.ч.
  • мас - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • За пълнежа
  • ябълки - 6 - 7 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • орехи - 2 с.л. счукани
  • стафиди - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимони - ½ бр. настъргана кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, мазнината, оцета, солта, едното яйце и 7-8 с.л. хладка вода замесваме тесто. След като го измесим добре, разделяме го на две равни части, които разточваме на 2 дебели кори с големината на средна тавичка.

Намазваме дъното на тавичката с мазнина и покриваме с едната кора. Върху нея разпределяме пълнежа, приготвен от почистените, настъргани и леко изстискани ябълки, смесени с останалите продукти за пълнежа.

Слагаме втората кора и притискаме леко краищата й. Намазваме с отделно разбитото яйце и печем в предварително загрята фурна при температура 220–250 градуса до зачервяване.

След като извадим щрудела от фурната го поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: