Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата и кафявата захар, прибавяме брашното, гриса, бакпулвера, ванилията и 200 г размекнато масло, като бъркаме на бавни обороти.
Изсипваме тестото в намазaна с размекнато масло форма, чието дъно и стени сме посипали обилно с маково семе. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Вадим реването и го охлаждаме за 7 минути, заливаме го с предварително приготвения и охладен сироп. Изчакваме да поеме сиропа и го обръщаме в чиния за сервиране.
За сиропа: Сваряваме водата и захарта и 5 минути след завирането на сиропа, отстраняваме тенджерата и охлаждаме.
За соса: Разбъркваме нарязаните на дребно фурми със захарта. Поставяме получения сос в средата на реването и леко го размазваме, така че като го нарежем, на всяко парче да има от соса.
Сервираме реването поръсено с кокосови стърготини.