Гръцко реване

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 парчета
"Ако обожавате гръцките десерти, значи сте попаднали на точното място"

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр. домашни
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. пресято
  • портокалова кора - 1 с.л. настъргана
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 ампула
  • канела - 1 щипка
  • коксови стърготини - 1 ч.ч. за поръсване
  • за сиропа
  • захaр - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 20 - 30 г
  • ванилия - 1 ампула
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата /на стайна температура/ и захарта и добавете гриса. Доразбийте и сипете предварително пресятите брашно и бакпулвер. Хомогенизирайте сместа за реването и добавете ароматите - канела, ванилия, портокалова кора.

Сипете сместа в тавичка с размер около 22 см, която сте намазнили и посипали леко с брашно. Изпечете в предварително загряна слаба фурна - на около 150 градуса, докато забодена клечка започне да излиза суха.

Изпеченият сладкиш се охлажда и нарязва на парчета, както е в тавата.

За сиропа смесете в тенджера захарта и водата, а след това сипете маслото и ванилията.Вари се 10 минути след кипване и накрая се добавя лимоновият сок.

Изстиналото реване се залива с горещия сироп. Отгоре гръцкото реване се поръсва обилно с кокосови стърготини.

След като отново изстине, може да го приберете в хладилника.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: