Начин на приготвяне
Разбийте много добре яйцата /на стайна температура/ и захарта и добавете гриса. Доразбийте и сипете предварително пресятите брашно и бакпулвер. Хомогенизирайте сместа за реването и добавете ароматите - канела, ванилия, портокалова кора.
Сипете сместа в тавичка с размер около 22 см, която сте намазнили и посипали леко с брашно. Изпечете в предварително загряна слаба фурна - на около 150 градуса, докато забодена клечка започне да излиза суха.
Изпеченият сладкиш се охлажда и нарязва на парчета, както е в тавата.
За сиропа смесете в тенджера захарта и водата, а след това сипете маслото и ванилията.Вари се 10 минути след кипване и накрая се добавя лимоновият сок.
Изстиналото реване се залива с горещия сироп. Отгоре гръцкото реване се поръсва обилно с кокосови стърготини.
След като отново изстине, може да го приберете в хладилника.