Салата с ориз и скариди

ИларияИларияНовак1171205
12/08/2011
"Знаете как е със салатите, толкова богата салата лесно може да бъде сбъркана с лека вечеря "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 161
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест, бланширан
  • скариди - 200 - 300 г
  • царевица - 200 г сладка
  • лук - 2 - 3 стръка зелен
  • зехтин - 50 мл
  • оцет - 50 мл + 4 с.л. балсамов
  • лимони - изцеден лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите и ги сложете да се накиснат в 50 мл оцет и лимонов сок за около 1/2 час. След това ги задушете в 4-5 с.л. зехтин. Щом омекнат добавете 2 стръка накълцан лук и царевица на око, посолете и добавете черен пипер на вкус.

Сварете бланширания ориз с малко сол и мазнина до готовност. Посолете го, добавете черен пипер и накълцан магданоз. В голяма купа сипете ориза, отгоре скаридите с царевицата. Накълцайте 1 стрък пресен лук отгоре. При нужда овкусете с още сол, зехтин и лимонов сок.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар