Риба във фолио с картофена гарнитура

12/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
"Готвим риба във фолио по две причини. За да цапаме по-малко съдовете и защото става дяволски вкусна!"
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 696
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурити или друг вид подходяща риба и ги разпределете в 2 листа алуминиево фолио. Разпределете във всяка риба по 2-3 скилидки чесън и няколко стръка магданоз.

Отделете костилките от маслините и ги нарежете, както и останалия магданоз. Добавете при рибите каперси и маслини, след което полейте обилно със зехтин. Най-отгоре добавете кубчета нарязан домат.

Овкусете със сол, риган и наситнен магданоз. Завийте ципурите с фолио, но не плътно. Сложете да се изпекат за около 20 минути в предварително загряна фурна на умерена температура.

Останалият накълцан чесън и магданоз накиснете в зехтин и оцет за около 30 минути. Поднесете ципурата с фолиото, гарнирана с нарязани варени картофи, поляти с чесновия зехтин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мими
Мими
11.10.2011 15:24
Благодаря сърдечно Росини, за тази рецепта. Уникално вкусна рибка се получи.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв