Ориз пилаф

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Ориз пилаф1 / 3
08/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
"Това е изпитана рецепта за ориз пилаф, както го приготвят традиционно в Турция!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. кръглозърнест
  • паста - 5 с.л. кус - кус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза добре и го залейте с вряща вода. Оставете го така за 15-20 минути и го облейте със студена вода.

В тенджера загрейте мазнина и запържете кус-куса. Прибавете ориза, бъркайте за около 5 минути, докато и той се запържи. Долейте водата, посолете, добавете захарта и лимоновият сок.

Бъркайте пилафа, докато заври. Намалете котлона и оставете ястието да се вари, докато водата се поеме напълно.

Рейтинг

5 6
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: